Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba cyklister ohoj!

Annons

Våren är här och med den bryter helvetet löst på våra cykel- och gångbanor. Kanske lite drastiskt uttryckt, men så känns det. Vi är många som ska samsas. Fotgängare, cyklister som cyklar för sitt nöjes skull och så träningscyklisterna och en del andra som har bråttom. De som far fram på tysta, snabba cyklar.

Vi vanliga människor har inte ögon i nacken. Vi hör er inte förrän ni svischar förbi på någon sida om oss.

Jag förstår inte hur ni törs åka om med så hög hastighet och så snäva marginaler. Det är så lätt att en gående tar ett steg åt sidan - en cyklist kan vingla till. Har ni snabbåkare aldrig tänkt på att ni själva och era dyra cyklar kan komma till skada vid en kollision?

Såvitt jag vet är det inte förbjudet för vare sig fotgängare eller cyklister att färdas i bredd. Vi flyttar så gärna på oss, bara vi hör att ni kommer. Men ni måste ge oss en ärlig chans.

Till sist. Varför har ni inte ringklocka på era fina cyklar? Sätt på en sådan och använd den. Skulle det inte vara tufft att ha en ringklocka så har ni väl röstresurser så ni kan ropa innan ni åker om! Men hör av er i lite god tid, så vi hinner flytta på oss. M.P

Mer läsning

Annons