Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smugglade in vapen

Annons

Det är kammaråklagare Pege Persson som åtalat Malungsbon sedan det avslöjats att han hade tre vapen i sin bostad i en mindre by några mil utanför Malung.

Det var i februari i år som Malungsbon förde in vapen via Helsingborg. Det var en revolver av märket 357 Magnum och ett par gevär som smugglades in i landet. Malungsbon har därför också enligt åklagaren uppsåtligen gjort sig skyldig till grov smuggling då mannen inte anmälde vapnen till tullbehandling. I vilket syfte mannen skulle använda vapnen finns det inga uppgifter om.

Tiden efter det att Malungsbon fört in de tre vapnen olagligt i landet har han förvarat dem i sin bostad i den by där han bor utanför Malung. Då husrannsakan gjordes konstaterade man också att revolvern av märket 357 Magnum var laddad med fem skott vilket man ser som mycket allvarligt.

Åklagaren begär också i sin stämningsansökan att samtliga beslagtagna vapen liksom ammunition till dessa ska förverkas. Till revolvern 357 Magnum fanns 53 patroner, till ett gevär 243 Winchester fanns hundra patroner och till ett tredje vapen, också det ett gevär, fanns det nittioåtta patroner. Vilket syfte Malungsbon haft då vapnen smugglades in i landet framgår inte utan det får en kommande rättegång utvisa.

När det gäller den olovliga tillverkningen av sprit har denna skett i Malungsbons bostad utanför Malung från januari förra året fram till februari i år då polisen gjorde tillslaget i samband med sin husrannsakan. Under den tiden har den nu åtalade mannen tillverkat minst 37 liter sprit.

Rättegång mot mannen kommer att hållas inom den närmaste tiden vid Mora tingsrätt. Om den nu åtalade mannen fälls för de brott han står åtalad för riskerar han att dömas till ett kännbart fängelsestraff.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons