Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smitaren har åtalats

Annons

Han är bland annat misstänkt för grovt vållande till annans död och smitning från olycksplats.

Det var på kvällen den 5 september som Christer Hansen blev påkörd i samband med pågående skyltningsarbete vid Lindvretens trafikplats i Huddinge, populärt kallad Kungens kurva, i södra Stockholm. Bilisten, som färdades i en Volvo av nyare årsmodell, körde skyndsamt från platsen.

Hansen fördes i ambulans till Huddinge sjukhus där han avled cirka en timme senare. De arbetskamrater som var med vid olyckstillfället chockades svårt och fick lov att föras till sjukhus för krissamtal.

Stockholmspolisen var samtidigt på bettet och en tid efter olyckan anhölls den nu häktade 25-åringen i sin frånvaro. Han greps för ett par veckor sedan på ett hotellrum och har sedan dess suttit i förvar på Kronobergshäktet.

Stämningsansökan mot mannen inlämnades till Solna tingsrätt på onsdagen.

Två av åtalspunkterna gäller grov vårdslöshet i trafik respektive grovt vållande till annans död. Övriga punkter handlar om obehörigt avvikande från trafikolycksplats och grov olovlig körning.

En ytterligare åtalspunkt gäller ett narkotikabrott avseende olovligt brukande av heroin. Det bedöms dock av åklagaren vara av ringa karaktär.

- Den åtalade har i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som krävs till förhindrande av trafikolyckor. Han har även visat uppenbar likgiltighet för vägarbetarnas liv, kommenterar kammaråklagare Jan Frykman.

Mer läsning

Annons