Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smedjebacken lämnar botten och stiger mot ytan

Annons

Men genom gjorda besparingar, som tyvärr drabbat många, står vi i dag betydligt starkare än för fyra år sedan. Allt talar för att vi redan nästa år kommer att få ett litet överskott i vår budget.

Arbetslösheten har sjunkit kraftigt under de senaste åren. De senaste siffrorna tyder på att befolkningsminskningen är på väg att upphöra.

Arbetet med näringslivsfrågorna, i ett gott samarbete mellan kommun och näringsliv, har också givit ett gott resultat och kommer också att bidra till en förbättrad sysselsättning i vår kommun. Vi har också en god boendemiljö i hela vår kommun, som skapar förutsättningar för en inflyttning.

Med de här utgångspunkterna tror vi oss kunna arbeta vidare för ett Smedjebacken för alla. Med det menar vi att barnen ska känna sig trygga på förskolan och i skolan, ålderdomen ska vara värdig, ungdomar ska ha råd att flytta hemifrån, kulturen ska vara lättillgänglig och vår natur ska vårdas med omsorg.

"I ett Smedjebacken för alla" vill vi att hela kommunen ska leva och att ett bra boende ska finnas i hela kommunen.

Vi socialdemokrater tror på att en solidarisk politik kan skapa förutsättningar för en utveckling för alla. Vi tror inte på expertvälde, privatiseringar och individualism enligt moderat modell. Då får vi en bra kommun för de få men en dålig för de många. Vi kommer därför att de närmaste fyra åren arbeta för ett Smedjebacken för alla.

LENA LUDVIGSSON-OLAFSEN

Mer läsning

Annons