Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smaskig seger

Annons

Det känns helt underbart, sade Karin när hon tilldelats tävlingens allra första tolvpoängare.

Ändå kunde hon inte då ana känslan hon skulle ha när alla nio jurygrupperna sagt sitt. Hon skulle bli kvällens vinnare. Två gånger om.

Karin Hellberg är 24 år gammal och läser sedan tre år tillbaka till sångpedagog på Ingesunds musikhögskola i Arvika. Hemma i Borlänge känns hon igen från sånggruppen Canimus.

Karin skrev sin första schlager när hon gick på lekis: "Jag vill bli en sångartist när jag blir stor". Nu är hon nästan där.

När utbildningen på Ingesund är klar om ett år är målet att kombinera jobb som sångpedagog med olika framträdanden som soloartist. Gärna som dansbandssångerska för att väga upp den klassiska sången som är hennes huvudsakliga inriktning.

- Jag älskar schlagers, säger Karin som drömde om att få vara med i schlagerfestivalen när hon var liten.

- Det var på Kickis, Carolas och Herreys tid. Nu har den riktiga melodifestivalen tappat. Smask är däremot en tävling med äkta schlagers, ja i alla fall musikmässigt.

Det gäller att till den svängiga musiken få till en riktigt klyschig text. Och det lyckades Karin med. Lasse Anrell som satt i kändisjuryn gav henne extra beröm för texten till vinnarlåten "Du är mitt hjärtas president".

- Innan första framträdandet var jag rätt så nervös, men så tänkte jag "nu jävlar tar vi dom" och gick in på scenen, säger Karin.

Och det konceptet fungerade. Hon har nu två bidrag att framföra i riksfinalen i Malmö tredje maj.

"Du är mitt hjärtas president" som vann är en rejält svängig låt. Karin har själv skrivit musiken, samt varit med och skrivit text och arrangemang. Hon framför den tillsammans med sambon Mikael Högberg och kompisen Niklas Nord.

Det är lite svårt att klämma Karin på idén till låten, men till sist berättar hon ändå:

- Jag hörde "Queen of my heart" med Westlife på radio och sa till Micke "You´re the king, eller prins eller president of my heart, vilket föredrar du?". Han svarade president, och så sjöng jag bara plötsligt refrängen rakt ut.

Låten som kom tvåa, "Ge mig en chans", är en smörig ballad som Karin ensam skrivit text, musik och arrangemang till.

- Det är så härligt. Jag kan inte riktigt fatta att det är sant, strålar hon.

Du behöver QuickTime 5 och den kan du ladda ner här:

CECILIA HELLBERG

Mer läsning

Annons