Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slyröjning eller betande kor är frågan

Annons

Svar till Per Erik Granström, 5/6:

Per-Erik Granström tar upp de stränga djurskyddsregler som Sverige har infört. För att göra världens strängaste djurskyddslag som vi har ännu bättre, menar han att det är viktigt att det blir fler socialdemokrater i Europaparlamentet.

Det är ju berömvärt att Granström och hans parti värnar om djurens bästa, men jag tror att alla politiska partier vi har här i Sverige delar till fullo denna omsorg om djuren.

De flesta människor vill väl att djuren ska ha det bra.

Den dåliga lönsamheten som bonden upplever av sitt arbete, den ständiga prispressen nedåt på alla hans produkter i detta höga kostnadsläge vi lever i som löntagarorganisationerna skapat och den förda jordbrukspolitiken här i landet har sett till att bonden i varje fall på de mindre gårdarna inte ska må bra.

De mindre lantbruken i skogsbygden slås ut på löpande band, trots att mjölkkorna borde få vara kvar där för att hålla landskapet öppet. Själva tvingades vi att sluta med mjölkkorna vid nyåret på grund av en lönsamhet under noll.

Överproduktionen kommer inte från dessa gårdar, den levereras från andra ställen i landet och från övriga Europa. För att hålla landskapet öppet ska visst ett EU-stöd betalas ut till bonden så han kan sitta i sin traktor och slyröja åkrarna. Är det så vi vill se en levande landsbygd i framtiden?

Erik Magnusson

Mer läsning

Annons