Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slymuren öppnas upp

Annons

Som tidningen tidigare omtalat är frågan om en upprustning av miljön kring det centralt belägna vattnet inte helt okontroversiell. Lokala ornitologer befarar nämligen att det kan vara till skada för fågellivet om de täta buskagen försvinner.

- Men nu är vi och fågelvännerna överens, meddelar stadsträdgårdsmästare Svante Springare som är glad åt att arbetet äntligen har kommit i gång.

- Uppgörelsen innebär att vi trots allt får ta bort ganska mycket och slutresultatet kommer ungefär att bli det vi hade tänkt oss. Efter denna första vecka räknar jag med att vi håller på ytterligare en vecka. Sedan ska vi vara klara.

Avverkningarna kommer enligt stadsträdgårdsmästaren även att omfatta fällning av ett antal mer eller mindre stora lövträd. Vissa av dessa inklusive all sly kommer att, i enlighet med det ekologiska kretsloppet, lämnas kvar på plats för att sakta ruttna bort till gagn för både fåglar och insekter.

Kostnaden för röjningsprojektet beräknas uppgå till cirka 30 000 kronor. Dessa pengar kommer, enligt Springare, att tas från kontot för parkdriften.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons