Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutfinal för skolan

Annons

Det var 50 elever som avslutade sin gymnasieutbildning i år. Rektorn Ingemar Karlsson berömde studenterna, bland annat för att de skött sig så bra på studentbalen vid Snöån.

- Ni är alla vinnare, det finns inga förlorare en sådan här dag, sade han.

Alla såg också glada ut och speciellt glada var kanske de elever som fick stipendier.

Lars Nilsson som fick verkstads -tekniska fondens stipendium och Daniel Stark som belönades av familjen Enanders utbildningsstiftelse fick 5 000 kr var.

Övriga stipendiater var Marie Eriksson, barn- och fritidsprogrammet, Marie Hedman, ridledar- och hästskötarutbildningen, Christina Nilsson, samhällsvetenskapliga programmet och Erik Käck, fordonsutbildningen.

- Livet är som att köra ett rally med många kurvor och backar, nu har ni nått ett delmål på vägen framåt, förklarade Ingemar Karlsson för studenterna.

Efter högtidligheterna tände 19-årige Patric Liss en fet cigarr.

- Jag har nog gått på fel linje, konstaterade han. Patric har utbildat sig till fordonsmekaniker men nu ska han jobba inom hemtjänsten i Järna.

- Det har jag gjort till och från i två år och trivs bra med det, förklarade Patric som ändå inte ångrar sitt val av utbildning.

- Det är bra att lära sig skruva.

Patrik har haft trevliga klasskamrater.

- Det är nog dem som man kommer att sakna allra mest, man blir som syskon under tre års studier, tyckte Patrik som skulle fira dagen med studentfest på Flottaren.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons