Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutar efter 38 år

Annons

Christina Norin fick kliva upp och sätta sig på scenen i Mockfjärdsskolans matsal. Där blev hon "förhörd" av skolans rektor, Peter Vogt.

-Du känner ju till vad ett examensprov innebar förr i tiden, sade han.

Men det var mest snälla frågor som ställdes. Christina Norin fick svara på frågor om var hon arbetat och vad hon kommer att minnas bäst av sina 38 år i kommunens skolor.

-Er förstås, sade hon riktad mot sina kollegor på skolan. Det har varit en fantastisk arbetsplats med fantastiska elever och arbetskamrater.

Christina Norin tog examen vid lärarhögskolan i Göteborg 1967, och har arbetat på skolorna i Dala-Floda, Björbo och Mockfjärd. Hon berättar att hon trivts mycket bra som mellanstadielärare också efter 38 år i skolan, och att det känns bra att sluta medan det fortfarande är kul.

-Man ska sluta medan det är roligt, det har alltid varit min paroll, säger hon.

Kommunens barn- och utbildningschef Håkan Elfving fanns på plats för att framföra kommunens tack, och framhöll att det inte bara var Peter Vogts "examensförhör" som Christina Norin klarade av med högsta betyg.

-Jag har tittat i din akt. Du hade väldigt höga betyg i psykologi, mycket bra i undervisningsskicklighet - kort sagt en av de bästa som gick ut lärarhögskolan i Göteborg 1967, sade han.

Pensionärstillvaron riskerar knappast att bli tråkig för Christina. Hon har många och varierade fritidsintressen, som vävning, släktforskning, skogspromenader och att resa.

- Jag har fullt upp, säger hon.

JOHANNES TÅNGEBERG

Mer läsning

Annons