Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta med vägvansinnet

Annons

För en vecka kunde man läsa att bilisterna inte håller hastigheten 50 kilometer genom byn Fäggeby längs vägen mellan Falun och Hedemora. Man planerar att bygga en chikan för att få ner hastigheten.

För de flesta av oss fungerar det säkert bra, men många tycker säkert att det är häftigt att åka fort igenom chikanen.

Om då något går snett och bilen eller motorcykeln går emot kantstenen vet man inte var fordonet hamnar. Det kan bli ännu farligare att vistas vid sidan av vägen efter denna åtgärd.

Har vi verkligen råd att göra puckelpist, chikaner och rondeller i tätorterna? Det måste kosta mycket pengar att bygga och underhålla.

De kan vara vackra att se på, men mycket besvärliga att hålla rena från snö vintertid. Det kan inte vara roligt att vara lastbilschaufför när man måste fram med långa och breda transporter.

Se bara i Hedemora efter Gussarvsgatan när lastbilarna måste åka på fel sida om refugerna. Utryckningsfordon har det också besvärligt.

Nej, nu måste det vara slut på detta vansinniga byggande av farthinder. Pengarna ska gå till att förbättra vägar och gator, inte förstöra dem. Det måste finnas bättre sätt att få ner hastigheten, utan att försämra vägar och gator. Vart tog det uppblåsbara hindret vägen som blåses upp om ett fordon närmar sig i för hög fart?

Övervakningskameror är väl inget för Fäggeby, för då kan någon Uppbobo bli linslus eller någon inbrottstjuv i Bettans livs komma med. Det kan uppfattas som kränkande och då sätter sekretessen stopp för kameror.

Vi lever i början på 2000-talet, inte början av 1900. Det måste finnas ny teknik att lösa detta problem på, utan att försämra vägar.

TÄNKANDE SKÖVIBO

Mer läsning

Annons