Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta gulla med papporna

Annons

Svar till Lasse Aléx:

Till skillnad från dig Lasse Aléx så tror jag inte det är så många politiker vare sig på höger-, mitten- eller vänsterkanten som är härskarlystna, utan rätt vanliga människor som antingen av plikt och ansvarskänsla eller lust och glädje vill vara med och påverka. Kanske både och.

Att lagar och regler hela tiden förändras och utvecklas hör till livets gång. Jag tillhör vänstern och företräder vänstern, alltså de som röstar på vänstern. Vi är ett feministiskt parti som arbetar för ett jämlikare samhälle, inte minst genom att vilja ändra föräldraförsäkringen.

Tidigare var det en familjeangelägenhet om mannen ville slå sin hustru. Nu har vi en lag som förbjuder det. För inte så länge sedan var det en privatangelägenhet om vi slog våra barn. Nu finns det en lag som förbjuder det.

I många år har vi försökt få män att ta ett större ansvar för att vara hemma med barnen. Det har talats om nödvändigheten för pojkar att ha tillgång till sina pappor. Det har talats om att det vore bra för mannen, att han skulle utvecklas genom att vara mer tillsammans med barnen.

Det har talats om att kvinnan också har rätt till arbete och fritid så därför vore det bra om mannen tog större del. Information och kampanjer har inte lyckats att nå fram.

Genom lagändringar kan ett demokratiskt samhälle rösta fram lagar som ger de förändringar vi önskar. Jag tycker det är dags att ställa krav på männen att självklart vara 100 procent föräldrar. Det är ingen frivillig uppgift att vara förälder.

Har du väl varit med och satt barn till världen så är du outbytbar förälder. Barnen behöver närheten och tryggheten både till sin mamma och pappa även kroppsligt. Det kan de bara få genom att mannen är tillgänglig.

Mamman kan inte ersätta behovet av pappan. Mannen kan inte slippa nattvak, blöjbyten, och dagligt umgänge med sina barn längre.

Vi kan inte gulla och vädja. En mamma kan aldrig bli gullad med på det viset. Henne räknar alla självklart med även om nu inte alla mammor varken vill eller orkar.

Nu har du i dina inlägg benämnt och kallat mig både det ena och det andra. Hur och på vilket vis är du med och arbetar för det samhälle du tror på (förutom att skriva i polemik emot mig)?

Monica Igelberg

vänsterpartiet i Säter

Mer läsning

Annons