Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta gnäll på busschaufförer!

Annons

Bussresenärer, har ni någon gång tänkt på hur ni själva uppträder när ni kliver på bussen. Det är lätt att klanka på folk som sitter så utsatt till som dessa busschaufförer, som i ur och skur ska frakta er till eller från era arbeten på bästa tänkbara sätt.

Vad skulle till exempel ett samtal mellan föraren och dennes bekant göra för skada? Inte skriker väl förarna till tidningarna om resenärer som pratar högt, trots att detta också får dem att bli irriterade.

Ska alla få sin vilja fram måste Dalatrafik skaffa fram fler bussar, så att resenärerna får åka en och en med chaufförer som är både döva och stumma.

Dessa bussar ska vara helt rena från radioapparater samt ha skum belysning som inte irriterar ögonen på sina resenärer, då de är trötta inför arbetsdagen.

På kvällen, när samme chaufför hämtar "sin" resenär, ska denne hanteras varsamt. Då dennes dag på kontoret varit hård och intensiv för att hinna med så viktiga saker som kafferaster och toalettbesök, samt lunchrasten på stans bättre krog med alla rättigheter.

KJELL SAHLQVIST F D BUSSCHAUFFÖR

Mer läsning

Annons