Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut på turbulensen

Annons

Gårdagskvällens möte blev slutpunkten på en tids turbulens inom föreningen.

Som tidningen redan har berättat har revisorerna Gunnar Andersson och Gunnar Forsgren föreslagit att den tidigare styrelsen inte skulle beviljas ansvarsfrihet.

Ekonomin fick fullt godkänt av både revisorer och gårdagens årsmöte. Men när det gäller förvaltningen i övrigt gick årsmötets omkring 30 deltagare på revisorernas förslag.

Det handlade bland annat om att Jenny Björklund, som vid det förra årsmötet valdes in i styrelsen, inte formellt utsetts till kassör, eftersom styrelsen inte hade konstituerat sig.

Den som i stället skött ekonomin var förra kassören Astrid Dahlgren, som ju inte längre var kassör.

Detta tillsammans med andra formaliafel utgjorde grund för kritik mot den gamla styrelsen, som också till större delen valde att avgå: Sven Sandström, Ove Eriksson, Lars Blomkvist och Olle Högsved.

- Jag har gjort missar och jag skulle naturligtvis ha slagit näven i bordet. Men det har varit ett ständigt konfronterande och jag anser att två vuxna personer ska kunna tala med varandra, utan att jag är med som farsa, sade Sven Sandström, som suttit som ordförande.

De två han avsåg var Astrid Dahlgren och Jenny Björklund, som haft olika åsikter om hur överlämningen av kassörssysslan skulle gå till.

För övrigt gick årsmötet lugnare till än många förmodligen befarat.

Nye ordföranden Alf Bakken avslutade årsmötet med att till och med tacka den gamla styrelsen för dess arbete.

Nämnas kan att även revisorerna lämnade sina uppdrag. De ersätts av Gunilla Räms och Ingegerd Kull Hanses.

Noterbart är också att årsmötesdeltagarna diskuterade massor av formalia, men inte ett ord sades om själva vägskötseln, som ju är föreningens huvuduppgift.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons