Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut på män i vården

Annons

Projektet män i vården är avslutat. Tretton personer gick färdigt utbildningen och kan nu titulera sig undersköterskor.

Män i vården drog i gång 2003 som ett tvåårigt EU-projekt på Hedemora lärcenter. Syftet var att stärka männens situation i vård- och omsorgsutbildningen och vid tänkbara arbetsplatser i Hedemora kommun. Ett jämställdhetsprojekt som skulle väcka männens intresse för vårdyrket.

Det fanns möjlighet både till prova på-praktik och att gå en omvårdnadsutbildning. Totalt 30 män var delaktiga i projektet och 19 av dem började gå omvårdnadstutbildningen.

Men tyvärr är det svårt att få jobb som undersköterska i Hedemora kommun. Det är många som har förtur till de fasta tjänsterna, enligt reglerna i LAS, Lagen om anställningsskydd.

- Men det är i alla fall åtta av de nyutbildade männen som kommer att vikariera i vården under sommaren, säger Sven-Gustaf Eiritz, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Kyrka vill ha kompost

u Sedan lång tid tillbaka har kyrkan i Husby kastat sitt trädgårdsavfall i älvbrinken intill kyrkan.

Boende i Husby och båtresenärer på älven som anser att kyrkans hantering av trädgårdsavfall förfular miljön har vänt sig till Husby utvecklingskommitté och begärt att den ska ta itu med problemet.

Troligen behöver dock inte kommittén agera i frågan.

- Problemet har varit känt för oss sedan länge. Kyrkan har lämnat in en bygglovsansökan för en kompostanläggning. Jag håller på att handlägga den just nu, säger stadsarkitekt Michael Bergman.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons