Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut på lyckad skidsäsong i Grönklitt

Annons

Nu har skidliftarna i Grönklitt stängts av för säsongen.

- Det har varit full fart i backarna under påskhelgen och alla jag träffat har verkat nöjda, säger vd Torbjörn Wallin.

Nu är det inte enbart gästerna som hade en solig och fin säsongsavslutning. Även Orsa Grönklitt AB skiner i kapp med solen efter den gångna säsongen.

- April månad har redovisat ett betydligt bättre resultat än förra säsongen. Bland annat var det endast någon enstaka stuga som inte var bokad under påskhelgen, berättar Torbjörn Wallin.

-Det är ännu för tidigt att säga någonting bestämt, men enligt de siffror vi hitills fått in, tror vi oss kunna summera den bästa vintern någonsin för Grönklitt.

Även om liftarna var igång hela påskhelgen, var det påskaftonen som var den stora finalen. Då "anföll" ett 30-tal av Orsayrans musikanter pisterna. Med skoter och släde fraktades musikerna ut till strategiska spelplatser i skidbackarna, där de underhöll i ett par timmar.

Nästa stora datum för Grönklitt är den 15 maj då björnparken öppnar för säsongen. Därefter öppnas en utställning den 24 juni, torsdagen före midsommarafton, av landshövding Ingrid Dahlberg. Utställningen handlar om samverkan mellan människor och rovdjur.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons