Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut på kanalturerna?

Annons

Ingvar Båtelsson och Ulla Wall är ägare till Strömsholms restaurang och kanaltrafik och de har ansvarat för kanalturerna sedan 1989.

Enligt Ingvar Båtelsson har verksamheten utvecklats i positiv riktning under de år som gått. Men ännu är det inte så att det räcker för att två personer ska kunna leva på det hela året.

- Vi måste ha andra jobb under vinterhalvåret, jag jobbar som överstyrman inom handelsflottan och Ulla jobbar på restaurang, säger Båtelsson.

Han uppger att det helt enkelt blir för jobbigt att sköta kanalbåtsverksamheten under sommaren och då aldrig vara ledig, sedan jobba med annat hela vintern.

- Vi har under de nästan 15 år vi hållit på, inte varit ledig en dag, kväll eller natt och vi börjar tappa intresset.

Inom kort kommer han att mönstra av och då ska han påbörja arbetet med att göra båten sjöklar inför sommaren. Det är mycket som ska göras eftersom det är planerat en rad omfattande arbeten. Bland annat ska maskinerna och kablaget bytas.

- Den kommer att bli i nyskick.

Skälet till att han kostar på båten så här omfattande arbeten innan försäljningen förklarar Båtelsson med att han beställt materialet innan beslutet om försäljning togs.

Han vill ha minst 1,3 miljoner kronor för båten och ytterligare en slant om någon vill köpa hela företaget.

Klart är att båten inte kommer att gå i trafik i sommar, om inte någon gör en snabb affär och kommer igång redan till våren.

- Vi har bestämt oss för att inte köra, oavsett hur det går, säger Båtelsson.

De kommer heller inte att ställa några krav på en eventuell kund om att den ska vara kvar på Strömsholms kanal.

- Även om den kommer att bli ännu lämpligare att gå på kanalen efter renoveringen, bland annat kan den gå på ännu grundare vatten.

Uppgiften om kanalbåten försvinner kommer som en stor överraskning för kommunalrådet Leif Nilsson.

- Det är en mycket viktig turistattraktion och vi får verkligen hoppas att någon tar över och fortsätter med trafiken på kanalen.

Han kommer att ta upp frågan i näringslivsutskottet för att se vad som kan göras.

- Det vore ytterst tråkigt om den försvann, säger Nilsson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons