Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slussbruden III i ny sjö

Annons

Bakom projektet döljer sig Rederi Pråmleden AB som håller på att bildas.

I rederiets ledning finns Göran Norström, Stjärnsund, Per-Arne Sahlberg, Jussi Sjöström och Tommy Nielsen, samtliga från Hofors som blir båtens hemmahamn.

- Vi ser fram emot att dra igång projektet, säger Tommy Nielsen, som förutom att han är turistansvarig i Hedemora kommun också är sekreterare i Stiftelsen Pråmleden.

För några år sedan renoverades slussen i Silvhytteå. Det gör det möjligt för både små och stora båtar att ta sig mellan sjöarna.

- Förhoppningen har hela tiden varit att få igång båttrafik, säger Tommy Nielsen. Detta eftersom området är så unikt och att sevärdheterna är många.

Det är båten Slussbruden III, med plats för tolv passagerare, som från månadsskiftet maj- juni och till i sensommar, ska frakta passagerare mellan Hofors och Stjärnsund.

Mat och dryck ska serveras under båtresan. Förutom uppehåll vid Silvhytteå planeras också för en hållplats i Engelsfors.

- Alla som är med i rederiet är intresserade av båtar och turism, säger Tommy Nielsen. Det här ska vi ha som en gemensam hobby.

Hedemora kommun kultur- och fritidschef, Kjell Rosén, som är ordförande i Stiftelsen Pråmleden, är både glad och nöjd över att planerna på båttrafik längs sjösystemet kan förverkligas.

- Det är också på gång passagerartrafik längs Dalälven i sommar. Att dessa planer genomförs samma sommar är fantastiskt. Något som kommer att betyda mycket för turismen i vårt område, säger Kjell Rosén.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons