Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slöseri med skattepengar på Lugnetanläggningarna

Annons

Angående Lugnetanläggningarna i Falun så är det är nog inte bara nätet på bandybanan som trasslar.

När det gäller uterinken som är flyttad till baksidan av ishallen upp mot kyrkogården är det ren skandal att det inte finns en riktig sarg. Vart tog den nya sargen vägen? Blev det en innebandysarg?

När det gäller belysningen är den cirka 50 lux och det ska vara 100 lux om det ska vara godkänt för spel. Gummimattor saknas i avbytarbåsen, grus är nertrampat i trävirket så skridskorna förstörs. Matchur och högtaleri saknas och var ska man duscha och byta om?

Har de som handlat upp entreprenaden funderat på hur man ska ta sig till med uterinken? Det har byggts en ny stor parkering för flera miljoner, mellan den och ishallen har man byggt en genomfartsled, en fartsträcka med bara ett övergångsställe. Här är det befogat med flera övergångsställen och vägbulor som Falu kommun älskar att bygga. Gör något åt eländet innan en dödsolycka inträffar.

Man ska investera 15 miljoner kronor för att få ett eventuellt VM 2013 och bygga en multi-arena för 75 miljoner kronor. Har kommunen råd och kunnande att genomföra dessa projekt när man inte ens har en fungerande uterink?

Tittar man på utsidan av ishallen ser man nerrasade hängrännor och trasiga stuprör. Det ser inte bra ut. Vem ansvarar för alla dessa tokigheter i Falu kommun? Men rinken ligger ju nära kyrkogården så det är väl bara att begrava den. Det är väl det kommunen vill.

EZZAH

Mer läsning

Annons