Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slösaktigt beslut

Annons

Under den allra sista timmen under pågående tredagarsmötet med landstingets folkrörelseråd lade den s-märkte ordföranden Per Fontin fram ett förslag, som omedelbart antogs av vänstermajoriteten, om att avsätta ytterligare 500000 kronor till de politiska partiernas ungdomsförbund som en förstärkning i kassan inför valet i september.

De politiska ungdomsförbunden hade redan tidigare under samma möte erhållit 550000 kronor. Sammanlagt blev det nu alltså en dryg miljon på ett bräde från ett fattigt landsting som håller på med nedskärningar bland annat i Ludvika.Förslaget som framfördes under sittande möte hade inte beretts, fanns inte med på dagordningen och hade inte varit föremål för någon som helst politisk diskussion innan.

Att det över huvud taget kom upp är grovt upprörande, inte minst mot bakgrund att ett djupt oenigt landsting redan för någon månad sedan beviljat sig politiska sekreterare för cirka två miljoner.

Som moderat ledamot i detta folkrörelseråd så har jag självklart reserverat mig dels mot att ärendet kom upp helt oförberett och dels mot det slösaktiga beslutet. Det väcker också frågor hur ärenden bereds i folkrörelserådets presidium. Den moderata hållningen i landstinget är välkänd. Det behövs inte mera politik för pengarna. Det behövs hälso- och sjukvård i stället. För dessa lättvindigt och oansvarigt donerade extrapengar utöver redan ordinarie generösa anslag till de politiska ungdomsförbunden hade landstinget kunnat köpa cirka 100 gråstarrsoperationer.

BERNDT EKSTRÖM (M)

Mer läsning

Annons