Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slopa porr på hotellen

Annons

Ett öppet brev till alla hotelägare i Borlänge! Kristdemokratiska kvinnoförbundet i Dalarna arbetar aktivt för att förbättra kvinnors ställning i samhället och jämställdhet mellan kvinnor och män.

Under den senaste tiden har vi konstaterat att kvinnors utsatthet i länet har varit i fokus. Det handlar om våldtäkter och brutal misshandel som en del kvinnor utsätts för.

Bara under 2003 har 264 kvinnor utsatts för våldtäkter och ofredande. Denna siffra är ohyggligt hög och innebär skador och lidande för kvinnorna och stora kostnader för samhället. Våldstrenden tycks hålla i sig och till och med tenderar att öka. Våldsmännen blir allt yngre och brutalare.

Vi tror att kommersialiseringen av porrindustrierna har ett samband med kvinnovåld. Den gör kvinnan till ett objekt, en produkt som saknar integritet.

Dagens porrfilmer föranleder ungdomar till större sexuella krav på varandra. Porren bygger på förnedring och kvinnoförakt. Gruppvåldtäkter som har uppmärksammats allt mer på senare tid kan antas ha sin upprinnelse i dessa porrfilmer, där också våldet betonas.

Därför vill vi vända oss till er, hotellägare. Ni är mycket viktiga personer i det förebyggande arbetet när det gäller våld mot kvinnor och synen på sex.

För att råda bot på problemet så krävs det ett större och djupare samarbete mellan olika samhällsaktörer i Dalarna. Samhällets attityd till våld mot kvinnor måste förändras.

Vi vill ha nollvision av våld mot kvinnor. Och vi anser att det är en mänsklig rättighet att kunna gå på gator och torg utan att behöva vara rädd för att bli våldtagen eller misshandlad.

Hjälp oss i detta viktiga arbete!

Katarina Gustavsson distriktordförande för KDK , Dalarna

Kerstin Steen-Floding, Borlänge

Kenny Eriksson, kd, Avesta

Britt-Marie Söderberg, kd, Avesta

Mer läsning

Annons