Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slöjdare sätter färg på Insjöns marknad

Annons

Den nionde upplagan av Insjöns marknad sparkade igång på fredagsförmiddagen. Med Lions och Clas Ohlson i spetsen samlades knallar från hela mellansverige.

På plats fanns Insjöslöjdarna. Ett glatt gäng som trivdes alldeles ypperligt i ståndet.

- Det här är ett sätt att leva, sa en av slöjdarna Stig Hellstenius.

Kompanjonen Elis Carlsson höll med och menade att vara medlem i Insjöslöjdarna var en social säkerhet. Pensionärerna kommer tillsammans. Risken finns annars att sitta hemma i stugan och "uggla" i sin ensamhet.

Slöjdartrion språkade och skojade. Föreningen har cirka 45 medlemmar, både män och kvinnor, som hemma i stugorna sysslar med både hård- och mjukslöjd. En livaktig förening som funnits i tio år vid det här laget. Varje år delar slöjdarna bland annat ut ett ungdomsstipendium till någon som vill utveckla sig ytterligare inom slöjdområdet. Vår- och höstresor blir det också.

En bit från slöjdarna står några Lionsmedlemmar. Förra året gav marknaden cirka 30 000 kronor till cancerforskningen och annan hjälpverksamhet.

Därmed var Insjöns marknad igång och fortsättningen följer i dag. Någon klurig manlig person undrade varför inte strippan i Malung hade letat sig till Insjön.

- Hon har väl blivit förkyld, som han skojade till det.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons