Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slipstenens personal har en enorm kunskap

Annons

Jag upptäcker till min bestörtning att Orsa kommuns politiker tänker lägga ner verksamheten på Slipstenens gruppboende för demenshandikappade. Hur tänker man då?

Den enorma kunskap, engagemang som finns i den personalgruppen är enastående.

Jag hade förmånen att starta denna verksamhet för drygt tio år sedan och följde sen gruppen i sju år. Kände under de åren en otrolig stolthet att ha en sådan positiv, kreativ och kunnig personal och som arbetade med de demenshandikappade på rätt sätt genom att ta tillvara även deras livslånga kompetens även om glömskan fanns.

Har, sedan jag flyttat ifrån Orsa, varje gång jag varit uppe, varit och hälsat på och känt att den goda andan funnits kvar i bemötande till de boende vilket är fantastiskt. Glädje, sång, kreativitet, humor, kunskap i mängd, engagemang, god samverkan med anhöriga är något som finns på Slipstenen.

Orsa kommuns politiker i socialnämnd, fullmäktige: Tänk till innan ni lägger ner en verksamhet som är unik. Livskvalitet för demenshandikappade finns på Slipstenen. Kommuninvånarna som drabbas av demenssjukdomar är förlorare och det kan vara din anhörige! Om du får en demenssjukdom - hur vill du själv ha ditt liv då? Kvalitet eller förvaring?

Eva Sunesson, Olofström,

Blekinge

Före detta enhetschef för Slipstenen då med namnet

Berglund Yngström

Mer läsning

Annons