Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slipservice växer

Annons

- Under de senaste åren har vår verksamhet expanderat kraftigt. För två år sedan förvärvade vi den tidigare tvättstugan i Långshyttan. Där har vi omkring 400 kvadratmeter produktionsyta som är fullbelagd, säger Per Vikström, vd i Långshyttans Slipservice AB.

I Svinö, där företaget har sin huvudverksamhet, genomfördes för några år sedan en utbyggnad.

Där bedömer Per Vikström att företaget inte har några större möjligheter att fortsätta expandera.

Köpet av Solgården gör att Långshyttans Slipservice AB får ytterligare omkring 500 kvadratmeter produktionsyta. Runt en halv miljon kronor kostar ombyggnaden av fastigheten. Därtill kommer kostnader för omkring 800 000 kronor i nya maskiner.

- En del av maskinerna ska vi flytta från den tidigare tvättstugan, säger Per Vikström. Vi är nu mitt i förhandlingar med några stora kunder i sågverksindustrin om nya samarbetsavtal. Det därför vi ser ett omedelbart behov av ytterligare lokaler.

I ett första skede ska två personer anställas. Därefter väntas ytterligare nyanställningar i Långshyttan. Allt i avvaktan på utvecklingen av de nya affärskontakterna.

Långshyttans Slipservice AB, med dotterbolag, omsätter drygt 60 miljoner kronor i koncernen och har ett 60-tal anställda.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons