Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slår sig ihop för att bli bredare

Annons

Två redovisningsfirmor har gått samman och blir tillsammans Falun näst största.

- Nu blir det lättare att växa. Vi blir bredare och kan specialisera oss mer, säger Benny Wedberg.

Han har lett ekonomibyrån Wedberg och Co och redovisningsdelen kommer att försvinna från det bolaget. Från och med den första mars svarar de anställda Visma när kunderna ringer till bolaget. Wedberg och Co har hållt till på Åsgatan och Visma har sitt kontor på Ingarvet. I sommar ska de slå samman kontoren till ett och flytta till centrala Falun - och arbeta under företagsnamnet Visma. Vilken adress det blir är inte riktigt klart.

På Wedberg och co har de varit sju anställda. Sex av dem går över till Visma. En blir kvar och ska arbeta med utbildningar.

Hos Visma i Falun har de hittills varit fem anställda under ledning av Roland Persson. Han blir kontorschef för hela Falukontoret. Benny Wedberg drar ner på de administrativa uppgifterna och ska arbeta mer direkt hos kunderna.

- Jag blir kontorschef och Benny lillchef, skämtar Roland Persson.

Båda bolagen har haft kring 140 kunder och ungefär lika mycket i omsättning. Roland Persson tror att det gemensamma kontoret kommer att få en omsättning på runt sex miljoner kronor nästa år.

Det är framförallt små företag som utnyttjar deras tjänster.

- Det handlar om dem som inte har tid eller lust att sköta sin administration, säger Benny Wedberg.

Redovisningsbyråer sammanblandas ofta med revisionsbyråer. Visma sysslar med redovisning, att ta hand om det praktiska pappersarbetet fram till och med bokföringen. Revisorer granskar bolag så att redovisningen har gått rätt till. Det finns revisionsfirmor som även hjälper till med redovisning.

I Falun finns flera redovisningsbyråer. Störst är LRF Konsult, med cirka 15 anställda. Bland de något mindre finns Falu redovisningsbyrå, Prokab och Fereko och de har upp till tio anställda.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons