Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slår ifrån sig rasistiska anklagelser

Annons

Det politiska livet i Orsa ruskades om ordentligt vid höstens val när sverigedemokraterna fick ett mandat i kommunfullmäktige. Oron blev än större när nationaldemokraterna för en vecka sedan tillkännagav att man tänkte kandidera vid omvalet den 16 mars.

- Vad vi vill göra är att visa att vi är ett brett parti. Man kommer ingenstans som ett enfrågeparti. Visst är invandringen en jätteviktig fråga för oss, men vi har massor av andra viktiga frågor som vi arbetar med, säger Tor Paulsson.

Tor Paulsson säger att han redan läst in vilka kommunala frågor som är aktuella i Orsa, men att man beslutat att koncentrera sig på några profilfrågor.

- Det är lag och ordning, knarket och invandringen. I det pressmeddelande som skickades ut förra veckan sa Tor Paulsson "Frågan om invandringen börjar göra sig allt mer påträngande i Orsa, med medföljande problem med ökande kriminalitet".

- Med ökad invandring följer ökad kriminalitet. Det kan vi se runt om i landet. Kulturella skillnader gör att vi ser på saker på olika sätt och vi sätter inte tydliga och klara gränser vad som gäller. Lösningen att lösa bristen på arbetskraft är inte invandring. Istället förordar vi en familjepolitik som möjliggör att vi svenskar kan öka nativiteten. Till exempel ett kommunalt vårdnadsbidrag, så att den som vill kan vara hemma med sina barn.

De nazistiska och rasistiska anklagelserna slår Tor Paulsson ifrån sig.

- Det finns inga belägg för att det finns nazister i vår rörelse. Men vi tar inte avstånd från eller hoppar på någon på grund av deras ideologi. Den linjen kör vi till 100 procent och vi vill ta debatt med alla.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons