Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släpvagnsägare är inte särskilt prioriterade

Annons

Svar till signaturen Hulda

Bilprovningen rånar oss fordonsägare, så löd rubriken i manuset till den artikel du reagerade så starkt över. Ibland omformas dock texterna av media till synes lite godtyckligt.

Andemeningen i min insändare (20 april) var dock inte att reta upp alla "icke båtägare".

Kostnaden hade varit densamma om jag besiktat en vanlig registrerad dragkärra. För en personbil är kostnaden av outgrundlig anledning något billigare, 300: - per besök, trots att en sådan besiktning tar betydligt längre tid.

Därför anser jag inte att vi släpvagnsägare är särskilt "prioriterade", i varje fall vad gäller detta som jag reagerat över.

Att vara båtägare låter kanske glamoröst och lyxigt, att kunna "kasta loss" och glida ut på böljan, utan att ens betala fordonsskatt eller vägavgifter.

Detta står dock var och en fritt om man gillar sjön, att skaffa en större eller mindre farkost.

Då ska man dock betänka vad detta innebär av trots allt kärt slitgöra med skrovrengöringar, slipning, vaxning, natt-vaktsvandringar, iläggning och uppdragningar m.m. men också kostnader av båt-klubbsavgifter, försäkringspremier, skade-görelse, uppläggningskostnader, motorservice och så vidare för oss som inte har råd eller möjlighet att lämna bekymren till ett varv.

Detta gör att man oftast får ge avkall på andra lyxvaror och hobbys i livet.

Men även om du själv inte har bil eller släpvagn Hulda, så har du kanske någon gång fått hjälp av en granne eller släkting att forsla hem eller bort skrymmande saker.

För dem är kostnaderna lika höga till Svensk Bilprovning!

Ulf Hedberg

Mer läsning

Annons