Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släpp in Margit i lokalen

Annons

Man läser om att allas vår Margit Rapp, står utan lokal för sitt ideella arbete. Dagen före läser man om bråk med brandkårens lokaler, som inte duger för närvarande.

Kan inte Nyström upplåta sina lokaler i Rönndalen?

Då slipper våra brandsoldater flytta dit mot sin vilja, och Margit får sin välbehövliga lokal.

Kling och Klang

på jägarjakt

Poliserna Kling och Klang har varit i farten igen i Äppelbo- skogarna. Med bistånd av sprängämnesexperter från kungliga huvudstaden har dalapolisens jaktbrottsgrupp trott sig avslöja en jägarliga med syftet - tjuvskytte på varg.

Statstelevisionens och Statsradions regionala program var inte sena att haka på och gjorde måndagens stora scoop med denna nyhet. Även FK och DD prydde sina förstasidor i tisdagens tidningar med polisens avslöjanden, sannolikt dock mot bättre vetande, eftersom båda redaktionerna har kompetenta medarbetare med jägarbakgrund.

Att detta stora pådrag av Kling och Klang och media görs för att man sett en anordning för vakjakt på räv vid åtel (fullt tillåtet enligt jaktlagstiftningen) visar hur infekterad situationen blivit i rovdjursfrågan.

Kanske vill man få den icke jaktkunniga allmänheten att fortsätta spy galla över de förskräckliga jägarna.

Halkar efter

Våra studerande har haft och får sämre möjligheter att studera på lika villkor som sina jämnåriga i jämförbara länder. En OECD-rapport visar att Sverige har fler obehöriga gymnasielärare än andra i samarbetsorganisationen. Var fjärde heltidsanställd lärare saknar full behörighet. Bland de deltidsanställda är nästan hälften obehöriga.

Alla andra 13 undersökta OECD-länder hade fler behöriga lärare. I Irland och Sydkorea var 99 procent behöriga.

Andelen obehöriga lärare i Sverige har mer än fördubblas sedan 1990-talets mitt, bland annat för att många lärare har gått i pension.

Passiviteten i frågan är beklämmande. Detta har pågått i tio år utan åtgärd från regeringen. Bristen på förutseende, pensionering är förutsägbar, och engagemang för våra ungdomar är uppenbar.

Vi vill ha en kraftfullt statlig satsning på utbildning på alla nivåer.

BENGT ÅKE W

Mer läsning

Annons