Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släktträff i "Boa"

Annons

Kära återseenden och många gamla minnen från förr. Det blev det när åtskilliga medlemmar av den Anderssonska släkten från Hjärphöjden sammanstrålade till släktträff i "Boa" i Strömsdal på lördagen.

Tillsammans med sina respektive var det en skara på 40-talet personer som inledde träffen med en festmåltid i "Boa" som kan beskrivas som något av ett centrumhus i byn med handel och flera andra verksamheter.

Efter samvaron inomhus fortsatte släktträffen med en utflykt till en av grannbyarna, Yxsjöberg, där det samtidigt firades hemvändardag.

Sällskapet gjordeockså ett intressant och något känsloladdat besök vid ädernegården i Hjärphöjden mellan Nittkvarn och Lönnfallet. Där tog de nuvarande fastighetsägarna beredvilligt emot och visade runt.

- Klara och Klas Andersson var min mormor och morfar. De hade tolv barn och två av dem, Alva Ljungberg, 85, från Basttjärn och Lisbeth Asp, 80, från Grängesberg är med här i dag, berättade Lena Karlsson som var initiativtagare till den lyckade släktträffen.

Hon var glad åt att så många hade hörsammat inbjudan och att många anförvanter hade kommit från när och fjärran. De flesta var nämligen tillresta från olika platser i hela Mellansverige.

- Det är mest kusiner och kusinbarn och av oss kusiner är det bara jag som fortfarande bor kvar här i byn.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons