Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släktförening ger ut en bok

Annons

Redan klockan nio på förmiddagen samlades ett 70-tal ättlingar till kyrkoherde Olaus Laurentii (1573-1607) i församlingshemmet för att se Lars Liss´ fotoutställning samt en utställning av gamla bruksföremål, som använts i släkten.

Under gudstjänsten i Gagnefs kyrka medverkade släktmedlemmar. Stig Eklund predikade, Lena Liss medverkade med sång och för musiken svarade Odd Maad, Martin Inge, Arne Bohman, Göte Liss och Per Liss.

Årsstämman i församlingshemmet leddes av föreningens ordförande Maj Kämpe. Lena Liss sjöng och 97-årige Prest Olle Eliasson, som växt upp i Skogens by i Djurås, läste dikter ur minnet.

I samband med årsstämman presentrades en ny släktbok, nr VIII. Bokens huvudsakliga innehåll är en berättelse om Anna Dicksved, född Morén. Den är baserad på hennes egna memoarer, som förmedlats av hennes son Arne Dicksved.

- Det är ett rikt material för dem som önskar kännedom om hur det var i Gagnef förr i tiden, berättar Maj Kämpe.

För bildmaterialet står Lars Liss. Boken innehåller även data om en del bortgångna medlemmar samt en medlemsförteckning. Den har kunnat tryckas tack vare ett bidrag från Gagnefs kultur- och fritidsnämnd.

Mer läsning

Annons