Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släckningen pågick hela natten

Annons

Släckningsarbetet efter branden hos Industrigummering på Ingarvet fortsatte under tisdagsmorgonen. Brandröken låg fortfarande i luften kring området, och för brandmännen blev natten lång och krävande.

- Jag är helt slut, sa Jonas Hansols från Räddningstjänsten i Grycksbo efter ett tolvtimmars arbetspass i rök och mörker. Nu vill jag bara hem och sova.

Tillsammans med Pär Jansson var Hansols en av de sista brandmännen från släckningsinsatsen. Under natten arbetade de oavbrutet sedan larmet kom vid 20-tiden på måndagskvällen, och det blev inte mycket till vare sig vila eller frukost.

- Vi har i natt varit cirka 14-15 man från både Falun och Grycksbo, berättade Pär Jansson. Nu är läget lugnt, men det brinner fortfarande på vissa ställen i huset. Byggnaden är svårsläckt.

En korg med kaffe och lite bröd nådde under morgontimmarna Räddningstjänsten, men så mycket mer frukost än så blir det inte alltid för en brandman.

- Det var i alla fall härligt när det började dofta bröd från bageriet här borta, som omväxling från brandröken, sa Jansson.

- Men nu är man seg, fortsatte han. Pizza och bastu vore inte dumt!

- Vid bränder av det här slaget behövs det folk, menade brandmännen. Styrkor från både Falun och Grycksbo var helt nödvändigt.

JENS NORBERG

Mer läsning

Annons