Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttebanan färdig

Annons

En bra bit in i skogen mellan Myrholn och Lillstup i Mockfjärd är den belägen. Den nya hagelskyttebanan, eller trapbanan som det heter. På en öppen plats i skogen står banledaren Staffan Larsson och instruerar tjugo träffsäkra män som ska fungera som skjutledare under säsongen.

- Det är viktigt med säkerheten och det finns en rad åtgärder som alltid måste vidtagas innan, under och efter ett skjutpass, säger han.

Varningsskyltar ska placeras ut, vapenhanteringen ska övervakas, elverket ska servas och så vidare.

Tidigare har det inte funnits någon skjutbana för hagelskytte i kommunen så för tre år sedan bestämde medlemmarna i Gagnef-Mockfjärds jaktvårdskrets att det var dags att ta saken i egna händer. De hittade en lämplig plats i närheten av Tanså hytta, på behörigt avstånd från sommarstugor och boplatser. Efter en lång väntan på bygglov kunde de så småningom börja skapa sin bana.

- Marken har Enar Swärd upplåtit och stugan har vi byggt tillsammans. Det är bara elverket och kastmaskinen som jaktvårdskretsen har fått lov att köpa in, säger Staffan Larsson.

Arbetet har skett ideellt. Det har gjort att det har tagit lite tid men nu står banan färdig och den 10 juni öppnas den för allmänheten.

På tisdags- och torsdagskvällar under sommaren finns en skjutledare på plats. Då får vem som helst åka ut och använda banan för en ringa penning. Ammunition finns till försäljning.

VICTORIA ERIKSSON

Mer läsning

Annons