Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skylttjuvar i Torsång gör byborna ilskna

Annons

Orsaken till denna ilska är att någon eller några under den senaste tiden helt enkelt stulit en hastighetsbegränsningsskylt från kanalen mellan älven och Ösjön.

- Borlänge kommun har hjälpt till att ordna fram dessa skyltar för att vi ska få ned hastigheten i kanalen och det är vi tacksamma för. Därför känns det extra surt nu när någon stulit den, säger Kjell Eriksson.

Skylten, som är vit med en röd bård runt och upplyser med svarta bokstäver om att maxhastigheten är 5 knop, var en av fem stycken som placerats ut på olika håll.

Att stjäla den lär heller inte ha varit någon enkel uppgift.

- Skylten var monterad på två tre meter långa stolpar vilka drivits ned i kanalbottnen. Både stolpar och skylt är borta så tjuvarna måste ha använt båten för att dra loss den ur dyn, suckar Kjell som beskriver det hela som ett sabotage och nidingsdåd.

Dock har man vissa förhoppningar om att snart kunna få tillbaka skylten.

Detta då några Torsångsbor gjort iakttagelser som kan sättas i samband med stölden.

- Därför avvaktar vi någon dag innan vi gör polisanmälan. Det kan ju vara några smågrabbar som gjort detta av ren obetänksamhet och då vill vi ge dom en chans att ställa saker och ting tillrätta genom att lämna tillbaka skylten eller komma med uppgifter så att vi själva kan hämta den, avslutar Kjell Eriksson.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons