Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltstriden fortsätter

Annons

Mannen, en 34-årig Ludvikabo, framhåller i överklagandet att stadsarkitekten Göran O. Sundell inte hade något att invända när skylten sattes upp i början av oktober.

-Denne Sundell lät meddela att bygglov ej krävdes och inte behövde sökas, framför 34-åringen i överklagandet.

Byggnadsnämnden beslöt den 18 oktober att förelägga mannen att skylten måste tas ned inom tio dagar efter att mannen tagit del av beslutet. Han löste inte ut brevet och därför fick nämnden ta hjälp av en delgivningsman i form av en polisman som personligen lämnade över beslutet till 34-åringen.

I beslutet ingick att om skylten inte togs ned så skulle byggnadsnämnden hos länsrätten begära att 34-åringen döms att betala 10000 kronor i månaden i vite så länge skylten sitter kvar.

Men eftersom beslutet nu är överklagat blir ärendet först en fråga för länsstyrelsen och senare möjligen högre instanser. 34-åringen betonar i överklagandet att en ljusramp hört till lokalen "under flera års tid" och att tidigare hyresgäster haft skyltar på rampen "utan anmärkning ifrån byggnadsnämnden".

"Med hänvisning till ovan nämnda så anser jag att byggnadsnämnden skall ändra sitt beslut om vite. Speciellt med tanke på stadsarkitekt Sundells muntliga medgivande om att skylta på denna nämnda ljusramp", skriver 34-åringen avslutningsvis i överklagandet.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons