Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltjätte valde Leksand

Annons

I dagarna öppnades säljkontoret till Skandinaviens största skyltkoncern i funkishuset på Leksandsvägen. Sverige-vd:n för det norska storbolaget, Stefan Billerstam, tycker att Leksand är helt rätt ort att etablera bolagets femte säljkontor på.

- Vi ska stärka säljsidan, säger Billerstam. Leksand är ett starkt varunamn.

Han menar också att Leksand förknippas med nationalromantik och inte minst ishockey. Den största orsaken för etableringen i Leksand är dock herrar Kenneth Westgärds och Johan Kruth. Två aktade aktörer inom skylt- branschen med tillsammans 40 års erfarenhet.

Stefan Billerstam framhåller också Leksand som en bra företagsort sett till det geografiska läget. Dryga två timmar från Stockholm och inte mycket längre till Sverigefabriken i Årjäng. Huvudkontoret i norska Halden ligger på ganska nära håll det också.

För Kenneth Westgärds och Johan Kruth blir det nya säljkontoret en rejäl nytändning. Efter 20 år vardera i en annan Leksandsfirma på skyltområdet kände de att det var dags för något nytt. Westgärds tycker att det är en fjäder i hatten för Leksand att en skyltbolagsjätte etablerar sig på orten.

Skylttrion Westgärds, Kruth och Billerstam gör ingen hemlighet av att ishockeyn i Leksand är ett varumärke av rang. När sedan Ejendals arena står färdig kommer kommunens attraktionskraft att öka ytterligare. Sedan är det bara att hoppas på elitseriespel också. Hela Siljansregionen är stark med Vasaloppet och inte minst hela Sälenområdet.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons