Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skylten kom upp - till slut

Annons

En snöhög och två skidklädda vasaloppssegrare i färd med att skruva upp en skylt på portalen under måldevisen. En sådan syn en vacker brittsommardag i början av september skulle kunna sätta myror i huvudet på den som inte visste vad de såg.

Aktiviteten på söndagseftermiddagen handlade om att vasaloppsmålet av 100-årsjubilerande Riksidrottsförbundet utsetts till "idrottshistorisk plats nr 4" av 100 i hela Sverige.

Över hela Sverige avtäcktes i går skyltar vid dessa hundra utvalda byggnader och miljöer. Vid vasaloppsmålet hälsade gereralsekreteraren Rolf Hammar en skara människor välkomna innan han lämnade över symbolen för utmärkelsen, en skylt, till två vasaloppssegrare, IFK Mora SK:s Henrik Eriksson och Staffan Larsson.

Deras uppgift var att skruva fast skylten på devisen, vilket lyckades efter några minuters jobb. Bland åskådarna märktes Mr Vasalopp himself, Mora-Nisse Karlsson, som glatt poserade i snöhögen mellan Eriksson och Larsson efteråt. På plats fanns också Bertil Eek, kanslichef vid Dalarnas Idrottsförbund.

RF:s motivering till att just vasaloppsmålet utsetts till "idrottshistorisk plats" lyder: "Tack vare dess symboliska och bildmässiga kvalitéer. Här finns mytologin och skapandet av historiska traditioner mest tydliga av alla arrangemang i Sverige".

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons