Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skylten gäller inte

Annons

Det säger Christer Lindberg, projekteringschef vid kommunen. Han uppger att skylten sattes upp i samband med biobygget.

- Syftet var att varna fordonsförare för att parkera vid infarten till bion. Egentligen behövs det ingen p-förbudsskylt för det här är reglerat i trafikförordningen men vi valde ändå att sätta upp en skylt för säkerhets skull.

Skylten tolkas dock så att det från bioinfarten och hela sträckan fram till korsningen mot Engelbrektsgatan är förbjudet att parkera.

- Nu ska vi höra med Folkets hus innan det tas beslut om parkeringsreglerna efter gatan. Det kan bli p-förbud på hela sträckan, en mindre del av sträckan eller bara vid infarten. Jag kan inte ha någon uppfattning, det här är en sak för politikerna att bestämma, säger Lindberg.

Han framhåller att kommunen inte straffat någon med p-böter som valt att trotsa skylten och parkerat på Skolgatan. I det här fallet blir det alltså inte aktuellt att betala tillbaka p-böter till oskyldiga parkeringssyndare.

Vore det inte bra om folk som besöker bion har möjlighet att parkera efter Skolgatan?

- Det kan det vara men vi har ju Folkets hus-parkeringen. Det kan också vara bra om det finns ett ställe där föräldrar kan stanna sina fordon och släppa av barnen när de ska på bio, tycker Christer Lindberg.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons