Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyddstillsyn - för han valde ett nytt liv

Annons

En 49-årig man från Falun har dömts till fortsatt skyddstillsyn för sammanlagt åtta åtalade brott. Han slipper fängelse, eftersom han lämnat knarkträsket och funnit nya vänner.

Falubon dömdes i går för misshandel, olaga hot, snatteri, olovligt förfogande, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

När polisen vid flera tillfällen gjort husrannsakan hos mannen och visiterat honom har det visat sig att han använt och hanterat mängder med olika narkotiska preparat. Det gäller bland annat amfetamin, hasch, torkade växter och starka mediciner som är klassade som narkotika.

I april 2002 kontaktade mannen polisen för att anmäla att hans motorcykel blivit stulen. Han fick ut 28 000 kronor på försäkringen. Efter några månader hittade han motorcykeln, men i stället för att kontakta försäkringsbolaget och polisen plockade han ner fordonet i delar som upptäcktes vid en husrannsakan.

När mannen i oktober förra året besökte parkeringsplatsen vid Dalateatern högg han kniven i ena låret på en man.

Några dagar senare hittade polisen narkotika i en lägenhet och i en husvagn som mannen hade tillgång till.

Efter en vecka fick han lämna prover som visade att han hade amfetamin i kroppen och vid samma tillfälle tog polisen med sig en del hasch och tabletter.

Dagen efter kom mannen i dispyt med en anställd på en Ica-butik i centrum och hotade henne.

I mitten av december ertappades han av två väktare på Hemköp sedan de upptäckt att han snattat varor. Mannen hade kniv och satte sig till motvärn när han skulle gripas.

När han senare greps efter att ha tagit varor på Intersport hittade polisen 55 tabletter, cannabis och cannabisharts hos mannen.

Den 7 januari ertappades han på Team Sportia med ett par sulor från butiken. Han hotade då två polismän och förklarade att han skulle skada dem. Även den gången var mannen drogad.

Några dagar senare rapporterades 49-åringen för snatteri av en mössa på Skogma i Falun.

Falu tingsrätt skriver i domen att om fängelse hade valts som påföljd skulle fyra månader ha dömts ut.

Anledningen till att tingsrätten inte dömer till fängelse är att mannen ändrat sin livsstil och funnit nya vänner. Han har fått hjälp med behandling mot sitt missbruk av narkotika och följer en behandlingsplan.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons