Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyddsombud slår larm

Annons

Mörth är upprörd. Ska ett byggföretag behandla sina anställda på det här viset?

En trappa ned, i källaren, längst bort i en korridor i ett stökigt pannrum. Där har personalrummet ställts i ordning. En provisorisk dusch finns mitt i rummet men plåtskåp saknas. Istället för dessa har plast hängts över kläderna som skydd mot damm och annat. Mörth tycker det är bedrövligt.

- Man behandlar inte grabbarna värdigt, tyvärr dyker det upp mer och mer sådant här.

Örjan Mörth åker runt och kontrollerar olika byggarbetsplatser för att se hur de anställda har det. Det finns reglerat i avtal hur till exempel personalutrymmen ska se ut. Han tolererar inte att de anställda byggjobbarna i Leksand i 3-4 månader ska få stå ut med det så kallade personalutrymmet. Bankanställda eller andra skulle inte stå ut en minut i ett personalutrymme av det här slaget, menar Mörth.

Han hävdar vidare att byggföretaget borde ställt i ordning en lägenhet som personalutrymme eller varför inte en manskapsbarack?

- Det här accepterar jag inte, säger Mörth.

PEAB:s chef i Borlänge, Mikael Lundin, visste inte hur personalutrymmet i Leksand såg ut och hade därför inga kommentarer. Platschefen Per Leidevall var inte anträffbar för en kommentar under fredagseftermiddagen.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons