Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sky High och Zetterberg till Bluesen

Annons

En del amerikanska artister kommer också att finnas på plats.

- Bluesfestivalen i Åmål inträffar lyckligtvis samma helg så vi hakade på och kontrakterade ett par av deras amerikanska artister, berättar "Bluesgeneralen" Leif Svensson.

Datum för årets bluesfestival är 8-9-10 juli och redan startkvällen är det Claes Yngström och hans Sky High som äntrar scenen tillsammans med mångsidig sångerskan Petra Kvännå, Moras lysande stjärna på blueshimlen, en given publiksuccé.

Samma kväll dyker ytterligare en bekant upp, amerikanen Chuck Hall med sitt band. Han har tidigare hörts i det här sammanhanget.

Tredje bandet premiärkvällen blir den svensk-amerikanska konstellationen Otis Grand/Brian Tempelton med Al Theler Bluesband.

Två band finns på scenen på fredagskvällen; Little Jimmy Reed and The Blues Delivery - även det en svenskamerikansk kombination - och The Blues Penetrators.

Finalkvällen bjuder Moose Blues och Ställdalens stolthet Sven Zetterberg och hans band. Vågar man tro på en publikinvasion från Örebro län?

- Jag tror att vi fått till en skaplig blandning och med skapligt väder bör det bli mycket folk, säger Leif Svensson som menar att en prognos på cirka 3 000-4 000 bör ha viss trovärdighet.

Liksom tidigare håller man till på parkeringsplatsen vid Folkets hus, ett provisorium i samband med markarbetena på gamla spelplatsen i Sockenstugeparken, som nu blivit permanent sedan tre år tillbaka.

Årets Ludvika Blues har föregåtts av en del ekonomisk osäkerhet eftersom kommunen dragit in sitt ekonomiska stöd för arrangemanget.

Dessbättre gick produktionsbolaget NAMKAB, som också stöttar dansverksamheten i Folkan, in med pengar och garanterade årets upplaga.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons