Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skval och smäll

Annons

Ni som söker bibliotekets lilla läsrum för dagstidningar, strax till vänster om ingången, har väl observerat att rummet fått en hylla för utländska dagstidningar.

Kanske att ni inte observerat hyllväggen eftsom den fått plats i den minimala skrubb varifrån en dörr till en toalett går. (Skrubben är verkligen liten, cirka 140 x 110 centimeter.

Hyllan på en kortvägg är 30 centimeter djup, wc-dörren cirka 65 centimeter bred. En människa har kanske 45 x 30 centimeter i golvmått).

När Fritz står och letar efter Die Zeit gäller det för honom att stå parallellt mot hyllan och göra sig så tunn som möjligt för att inte bli slagen i ryggen om någon kommer ut från wc och försöker öppna dörren på vid gavel. Om Fritz är i 100-kilos klassen kan kollisionen bli kraftig.

Fast Fritz behöver inte alls utsätta sig för att få en dörr i ryggen. Om han hör ljudet av porlande vatten i skrubben vet han att vänta tills toaletten åter är ledig och att man utan fara för eventuell kroppskada i lugn och ro välja en tidning.

STIG

Mer läsning

Annons