Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutts mål att bli mätt

Annons

I Sifferbo pågår just nu en nybörjarkurs i hinderhoppning för kaniner. Kursen, som leds av Tina Larsson och Alexandra Larsson, har samlat 16 unga kaninägare.

Kaninerna tränas med hjälp av belöningar och uppmuntran, vilket sannolikt innebär att ägarna i stället för att skrämma djuren med ord som "stek" och "stuvning" försöker intala dem att gräset är grönare på andra sidan.

- Faktum är, säger Mockfjärdsflickan Tina, att kaniner tycker att det är jätteroligt att hoppa.

Därvidlag är lille Skutt ett vitskimrande undantag. Han tycker att det är betydligt skojigare att äta sig genom banorna -och hindren.

- Hemma, berättar Anna ivrigt och med stolthet i rösten, tog Skutt tag i ett av hindren med tänderna och lyfte ned det innan han fortsatte.

Skutt, som är en löwenkanin av senaste modell, en 2004 som lämnade kaninfabriken så sent som i april, är mycket tekniskt intresserad och vill, innan han ens överväger att hoppa, gärna studera hur hindren är konstruerade.

Han kan ta Anna med på en rundtur kring hoppanordningarna och hittar han en som ser ut att vara extra hoppvänlig hoppar han inte bara upp och ned, utan också fram och tillbaka.

Frågan är om han inte till och med tar sig tid att läsa textskyltarna på hindren. Hans motto tycks vara att hellre stava än snava.

Några av hans mer ivriga och slokörade kollegor hade under det senaste kurstillfället vissa problem med att hålla ordning på sina fotsida öron...

Undertecknad var i första hand intresserad av att få reda på hur det går till att få kaniner att hoppa i och ännu hellre ur hattar, men det visade sig vara överkurs.

Ändå såg det hela ut att vara fantastiskt roligt.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons