Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skuthamnsbrasan är räddad

Annons

- Det vore synd om firandet vid Skuthamn upphörde. Många i Ludvika vill att firandet vid Skuthamn fortsätter, säger Kjell Israelsson som är kassör i LHF.

Enligt Israelsson har föreningen redan gjort klart med sponsorer som kommer att ta på sig kostnaden för fyrverkeriet.

- Fyrverkeriet betalas av Företagarföreningen i Ludvika samt Ludvika-Bärke Rotaryklubb och Ludvika Rotaryklubb. Jag skulle gissa att det blir ett fyrverkeri för cirka 10 000 kronor, säger Israelsson.

Han ser gärna att Ludvikaborna hjälper till i arbetet med att få ihop en rejäl brasa. Villaägare manas att lämna ris och annat brännbart trädgårdsavfall vid Skuthamn. Likaså tar LHF mer än gärna emot andra former av brännbart icke miljöfarligt avfall som passar i en valborgseld.

- Vi kommer att ha brasa och fyrverkeri. Sedan har jag lagt ut en förfrågan till våra ungdomslag om de vill sälja korv och dricka under kvällen och det kommer de säkert att göra, säger Kjell Israelsson.

Det är möjligt att det blir ett samarbete med Ludvika Musikkår som under valborgskvällen arrangerar ett sång- och musikprogram i Stadsparken. Israelsson hoppas att Musikkåren efter avslutat program kan tänka sig att marschera till Skuthamn.

- Det är ingenting som vi ännu har diskuterat men efter Stadsparken så har vi inget mer program under kvällen. Visst vore det en festlig grej att marschera till Skuthamn för det är ju inga jätteavstånd.

- Då kan de i publiken som så önskar promenera med till Skuthamn medan övriga går hem och firar på det sätt man finner lämpligt. Men jag kan inte lova något, det här måste vi diskutera igenom i kåren, säger musikkårens dirigent och ledare Karl-Erik Anestedt.

Vad gäller programmet i Stadsparken så är det tänkt att det ska börja klockan 19 och pågå ungefär tre kvart.

Anestedt har redan gjort klart med Fredagskören och Saxdalens Manskör om deras medverkan. Han hoppas också på Ludvika Oratoriekör. Vid 20.30-tiden tänds brasan vid Skuthamn medan fyrverkeripjäserna bränns av vid 22-tiden. Det artar sig alltså till att bli en riktig festkväll i centrala Ludvika om 39 dagar.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons