Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulptur namngiven

Annons

Vattenskulpturen i centrala Rättvik ska heta:

Vattenspel.

Vi på Rättviksredaktionen trodde inte att vattenskulpturen skulle engagera så många människor.

Men på den punkten hade vi fel.

Namn från hela Dalarna och från andra platser i Sverige har strömmat in. Vykort, e-post, brev, telefonsamtal och besök på redaktionen - vattenskulpturen är en kär skapelse som satte fart på fantasin och känslorna.

Britt-Marie Lindfors i Insjön, som tycker att skulpturen ska heta "Blickfång ", skriver: "Det är en fröjd för ögat att se dessa kullor och spelmän. Både för ortsbefolkningen och turisterna".

Hilding Sundqvist i Rättvik, tycker att skulpturen ska heta "Kullor dansande för felande masar", vill vrida skulpturen 45 grader medsols. Då skulle spelmännen synas bättre för trafikanter söderifrån på riksväg 70, menar han.

Sally Åslöv i Rättvik tänkte kanske på ett motorcykelgäng när hon förde samman konstnärernas namn till " Hell-Matts dans "?

Kul är också att flera av bidragen är på Rättviksmål.

Redaktionen har fått in över 80 namn. Namnen har under några dagar synats av skulpturens skapare, smeden Matts Fällman i Furudal och konstnären Tomas Hellström i Backa.

Och efter många och långa funderingar kom de fram till: Vattenspel.

- Det var många fantastiska namn att välja på. Men vi på Bleckogården i Backa har bestämt oss för Vattenspel. Vi ska sätta upp en namnskylt vid fontänen så småningom, säger Tomas Hellström, som har ritat vattenskulpturen.

Vi på Falu Kuriren vill passa på att tacka för alla bidrag.

Vattenskulpturen ska snart stängas av inför en skön vintersömn. Nästa år sätts vattnet på igen. Då Vattenspel åter får dansa.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons