Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrotningsverksamhet på nytt i kvarnhallen

Annons

Det är Ulf Karlsson från Sölvesborg som köpt bolaget Bröderna Bäckström i Ludvika AB och har för avsikt att hantera industriskrot.

Det handlar om skrot i form av metaller som ska klippas ned och pressas i balar, enligt den anmälan om ändring av skrotningsverksamhet som inkommit till och antagits av miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Maximalt 5 000 ton skrot per år ska hanteras och även skrotning av transformatorer kan komma att genomföras i mindre skala.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden säger alltså ja till den nya verksamheten och konstaterar att läget ur störningssynpunkt är bra. Vissa råd passar dock nämnden på att ge, som att ett tidigare problem med vattenflöde ner i källaren bör förhindras för att inte eventuellt oljespill ska blandas med vatten.

Enligt Peter Bäckström, som tillsammans med brodern Harry ägt Bröderna Bäckström i Ludvika AB, såldes företaget till Ulf Karlsson för ungefär en månad sedan.

- Namnet på företaget kommer att bli ändrat inom tre månader. Men vad det ska heta sedan vet jag inte, säger Peter.

Utan jobb blir dock inte Peter och Harry Bäckström trots denna försäljning. De har kvar företaget BNB Trading, som handlar med överskottsmaterial.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons