Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrota tretimmarsregeln!

Annons

Svar till Anonym

förskolepersonal:

Lilla anonyma förskolepersonal, är det inte bättre att du tar reda på lite fakta innan du svarar på en insändare?

För det första vill jag meddela att jag betalar 213 kronor i månaden för min dotter.

För det andra så får min dotter inte någon frukost på sitt dagis utan blir hänvisad in i ett annat rum tills de andra barnen ätit färdigt.

För det tredje så vill inte min dotter gå upp tidigt, för att bli ivägstressad till dagis för att sedan aktivt leka i tre timmar.

Jag skulle inget hellre än vilja ha henne hemma och mysa en stund på morgonen för att sedan lämna henne glad och utsövd till ännu en dag med mycket spännande och roliga händelser.

Nu är det så att jag är arbetslös och har inte något annat val än att ha min dotter på dagis. Att vara arbetslös innebär inte att man är hemma hela dagarna, eller är för slö för att gå upp på morgonen, som du så fint uttrycker det. Man ska faktiskt aktivt söka arbete för att överhuvudtaget få en inkomst.

På Arbetsförmedlingen brukar kötiden ofta överstiga en timme. AF öppnar klockan 09.00 och där ska man sedan hasta igenom sitt ärende för att hinna hämta på dagis.

Att vara arbetssökande innebär även att man måste träffa arbetsgivare och gå på intervjuer.

Det känns onekligen lite fel att man då måste säga: Nej tack, jag kan inte ta den tiden för jag måste hämta mitt barn på dagis, eller kan jag ta henne med mig? Det går de flesta arbetsgivare inte med på.

Nej fram för fem timmar tre dagar i veckan, som i många andra kommuner. Då kan man planera sina dagar bättre.

Visst kostar det oss betalande lite mer, men det är det värt. Det blir vi nog alla (barnen, föräldrar och förskolepersonal) gladare och lugnare av.

NAMNE MED MARIA

Mer läsning

Annons