Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrota CSN!

Annons

Det har blivit hög tid att skrota myndigheten CSN, en myndighet som kan få den mest studiemotiverade student att tappa sugen totalt.

Vad är det då som är så fel på denna studenternas bank och tillika försörjare? Ja, det är det nog egentligen ingen som vet, faktum är nog att ingen riktigt vet vad de gör, att dela ut studielån i tid tycks hur som helst inte vara det man lägger mest energi på.

Det finns en enkel lösning som skulle göra att nya studenter slapp leva på nudlar första terminen, eftersom CSN inte lyckats betala ut deras studielån i tid.

Lösningen är att låta bankerna ta över administrationen av studielånen. Precis som i dag kan staten gå i borgen för studielånet.

Fördelen är att man alltid skulle kunna vända sig någon annan stans om man blev illa behandlad. En konkurrenssituation helt enkelt.

Bankerna skulle få tävla om vem som gav de bästa studielånen och den som behandlade sina kunder som luft och dröjde ett par månader in på terminen med att betala ut sina kunders studielån skulle snart inte ha några kunder kvar.

Så funkar konkurrens, och det är bra för dig och mig, mindre bra är det för myndigheter som CSN.

CARL-OSKAR BOHLIN

Mer läsning

Annons