Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skriver till Vägverket

Annons

Bilarna kör ofta mycket fort i båda riktningarna genom byn, hastighetsbegränsningarna till 50 och 70 kilometer i timmen följs inte. Det händer ofta att hastigheten är både 90 och 100 och ibland ändå högre.

Nyligen skickade Carlsson en skrivelse till Vägverket konstruktion och Säters kommuns trafiknämnd.

Tidigare har han haft både politiker, företrädare för Vägverket och polis på plats och diskuterat kring åtgärder för att få ner hastigheten.

- Men nu finns förslaget på papper, förklarar han.

- Här ska barn också passera vägen till och från skolan och föräldrar vågar inte låta barnen gå över vägen, utan skjutsar i stället barnen till skolan, säger han.

Carlsson vill nu att det söderifrån sker begränsning av hastigheten till 70 kilometer från strax före korsningen med vägen mot Husby. Där 90-skylten står i dag föreslår han begränsning till 50 kilometer och därefter en chikan, en sicksackkurva.

- Liknande chikaner finns bland annat på stora vägen mellan Sala och Uppsala, berättar han.

Där vägen passerar kaféet, som hans dotter driver, och fram till korsningen mot Bispbergshyttan förelår han en refug.

Norr om bron över Dalälven föreslår han ytterligare en chikan och sedan 90 kilometer i timmen först efter korsningen mot Kyrkbyn.

För trafik norrifrån föreslås 70 kilometer från strax före korsningen mot Kyrkbyn, sedan 50 kilometer lite längre fram och en chikan. Först efter chikanen söder om kaféet föreslås 70 kilometer i timmen och söder om korsningen mot Husby 90 kilometer.

Roger Carlsson hoppas att hans förslag ska bli verklighet under nästa år.

Alla som varit dit och tittat håller mot honom, det körs på tok för fort och det tycks inte hjälpa med skyltar, det krävs andra åtgärder för att få ner hastigheten.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons