Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrinnartältet är förstört

Annons

Krögaren Lars Lilliemarck var i går förtvivlad när han kom för att montera ner sin stora tältkåta. Den har stått på Roxnäs udde sedan i december. Från början var det tänkt att den bara skulle stå en kort tid som ett led i Lilliemarcks marknadsföring av sin verksamhet.

- Men den blev så populär hos skridskofolket att jag sökte bygglov och lät den stå kvar. Det har säkert varit tusentals människor som besökt den och ätit sin matsäck där, säger Lars.

Han har tittat till den nästan varje morgon och kväll och städat upp runt omkring den. Men i lördags kväll gick han inte dit, eftersom han hade tänkt montera ner den under söndagen.

- Och tur var väl egentligen det för annars hade jag gjort mig olycklig på dem som förstört kåtan för mig om de varit kvar, säger han.

I går gick han runt bland resterna av vad som varit ett trivsamt rastställe. Inne i kåtan låg bänkar och bord kullvräkta och sönderslagna. Tältduken har ett stort brännhål och runt omkring ligger mängder av ölburkar och ciderflaskor.

Bland all bråten hittade Lars Lilliemarck en träsko och en klasskatalog från Haraldsboskolan som troligen skulle användas som tändmaterial.

- Jag tror därför att några elever därifrån haft en vild klassfest här, säger han.

En ny tältduk kostar 60 000 kronor och att ordna ny inredning 10 000 kronor till.

- Och det här får jag stå för helt själv, för det går inte att försäkra ett sådant här tält, säger han uppgivet.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons