Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrikit högst

Annons

Skrivaren av dessa rader har med intresse följt turerna med Landstingsfastigheters vd:s pensionsavtal. Pensionens vara eller icke vara kan man ju ha olika synpunkter på men vad som förvånar mig är att Landstingsfastigheters styrelseordförande ej vet om han har befogenhet att teckna ett avtal eller inte tycker jag är ännu mer skrämmande än pensionens storlek. På vilket sätt tillsätts dessa personer?

Jag har ingen aning om vilken bakgrund styrelseordföranden har men om det är som vanligt i landstingets högre sfärer är det väl någon som har skrikit högst på något fackligt möte och därmed anses duktig. Någon kompetens om hur en styrelseordförande ska arbeta behövs tydligen ej; huvudsaken är att partiboken har rätt färg.

Det kanske skulle vara på sin plats att tänka på till exempel Jacob och Marcus Wallenberg som nu är ledande i näringslivet. Dessa två hoppade ej in direkt som styrelseordförande utan har sakta men säkert efter teoretiska studier arbetat sig uppåt i organisationen för att sedan få ordförandeuppdrag.

Detta borde vara något för landstingsledningen att tänka på. Kompetens bör gå före partitrogenhet. Detta i synnerhet när det gäller något så viktigt som dels skattepengar och dels sjukvård.

LARS ANDERSSON

Mer läsning

Annons