Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skridskoskola i rustad uterink

Annons

Rinken byggdes i början på 90-talet som ett projekt för att ge barn och ungdomar något att göra. Men både den och verksamheten började förfalla, något som Robert Sundberg i Haik tyckte var mycket tråkigt. Har barnen inget att göra är risken stor att deras energi tar sig icke önskvärt utlopp som kan göra att de hamnar snett i tillvaron.

Så fick han i somras veta att det fanns möjlighet att söka pengar från allmänna arvsfonden för olika ungdomsprojekt.

- Jag kastade mig på telefonen till Haiks ordförande i hockeysektionen, Lasse Hillblom, och han tände på idén, berättar Robert.

Ansökan skickades in men ännu har inte Haik fått något besked om det blir något bidrag. Men klubben ville inte vänta utan satte igång själv att rusta upp rinken med hjälp av frivilliga krafter.

Lions har bidragit med 5 000 kronor och företagaren Olle Holmgren med lika mycket.

- De lägger ner ett så fantastiskt arbete här och får inte ens pengar till virket så då kände jag att jag måste ställa upp för det är mycket viktigt att barnen får något att göra, säger han.

Och i lördags var det invigning och premiär för den nystartade skridskoskolan för barn i årskurserna 1 till och med 6.

470 barn har fått inbjudan att delta och många nappade och isen fylldes snabbt av åkare med varierande isvana. Men det är så det ska vara för Haiks devis för aktiviteterna är "Hellre än bra".

- Vi vill få igång ungdomarna på hemmaplan lite opretentiöst utan en massa dyr utrustning. Det blir också lättare för föräldrarna som slipper stuva tre ungar i bilen och åka långt för att de ska få aktiviteter, säger Lasse Hillbom.

Men det hindrar inte att han på sikt hoppas att få igång några pojklag som kan få vara med och spela i någon serie.

För att satsningen på Hosjöbarnen och ungdomarna ska hålla krävs dock att Haik kan skaffa en liten traktor som plogar banan. En sådan kostar runt 60 000 kronor och de pengarna ska nu Haik försöka tigga ihop bland Hosjöborna.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons